animedark
bun venit
Lista Forumurilor Pe Tematici
animedark | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ANIMEDARK

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sweetandana pe Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Teleorman
cauta Barbat
25 - 48 ani
animedark / Povesti cu fantome/ Ghost Stories / Despre anime Moderat de Lizuka, Methy
Autor
Mesaj Pagini: 1
AE-cha
Admina AE-cha

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 902
Ghost Hound (神霊狩/GHOST HOUND, Gōsuto Haundo?) este o serie anime, produsă de Production I.G. şi Shirow Masamune.Conceptul iniţial a fost creat de Shirow în 1987. Premiera a fost joi, 18 octombrie 2007 în Japonia pe canalul WOWOW la 23:30 JTS.

Cuprins [ascunde]
1 Subiectul
2 Personaje
2.1 Personaje principale
2.2 Personaje secundare
3 Anime
3.1 Episoade
4 Legături externe



[modifică] Subiectul
Seria se desfăşoară într-un orăşel numit Suiten, aflat într-o zonă montană pe insula Kyūshū şi urmează aventura a trei băieţi, ale căror copilării au fost schimbate de evenimente traumatizante, care învaţă să-şi transfere spiritele într-o lume paralelă, numită şi ”Lumea Nevăzută”. În acest timp, "Lumea Nevăzută” suferă nişte schimbări, fantomele apărănd şi în lumea reală.


[modifică] Personaje

[modifică] Personaje principale
Tarō Komori(古森 太郎, Komori Tarō(Vocea: Kenshō Ono)

Un băiat de 14 ani şi personajul în jurul căruia graviteză seria. El şi sora lui, Mizuka, au fost răpiţi acum 11 ani, pe 2 septembrie, 1996, dar Taro a fost singurul supravieţuitor. De atunci, Taro are O.B.E.-uri (out-of-body experiences) în timpul somnului şi obişnuieşte să înregistreze ceea ce vede. Adesea caută ajutor la psihologul şcolii, pentru a-l ajuta să-şi amintească anumite detalii din vise.Doreşte să-şi întâlnească sora în Kakuriyo (lumea spiritelor) deoarece doreşte să o întrebe anumite lucruri. Taro nu reuşeşte să-şi amintească faţa răpitorului, acesta fiind în memoria lui doar un gigant negru care îi ia sora. Taro este descris ca fiind un băiat politicos şi amabil, care îşi face mai multe griji pentru sănătatea mamei sale decât pentru a lui. După un accident care are loc la altarul familiei Komagusu, Taro descoperă abilitatea de a călători înăuntrul creierului său. Mai târziu află că Miyako este reîncarnarea lui Mizuka, sora lui moartă. Cei trei prieteni descoperă ,de asemenea,că Makoto era adevărata ţintă a răpirii, nu Taro şi Mizuka.La sfărşitul seriei, acesta descoperă că spiritul surorii sale a fost mereu alături de el.

Makoto Ōgami(大神 信, Ōgami Makoto)(Vocea: Sōichirō Hoshi)

Un băiat aparent tăcut, care evită să intre în contact cu colegii lui şi rareori vine la şcoală. Acesta poate avea O.B.E.-uri la fel ca Taro şi Masayuki, dar în timp ce cântă la chitară, acesta fiind hobby-ul lui. Familia lui Makoto este fondatoarea unei credinţe, pe care bunica lui Makoto, Himeko, o respectă cu sârguinţă. În timpul cazului răpirii fraţilor Komori, bunica lui Makoto le-a spus poliţiştilor unde se aflau copii; la scurt timp după eveniment, tatăl lui Makoto s-a sinucis în mod bizar, moartea lui fiind necunoscută. Makoto descoperă accidental corpul tatălui său, ceea ce reprezintă pentru el o experienţă traumatizantă;ca urmare a acestui fapt, băiatul doreşte să afle mai multe despre moartea tatălui său. Pe durata evenimentelor, o întâlneşte pe mama lui, care se racăsătorise. Acesta este supărat pentru că ea îl părăsise, ajunge chiar şi până în momentul când vrea să o înjunghie, dar eşuează. Mai târziu, află despre depresia acesteia şi despre încercările ei de suicid prin supradoză de pastile. În al 19-lea episod, Makoto i se adresează ”mamă” în loc de ” acea femeie”.

Masayuki Nakajima(中嶋 匡幸, Nakajima Masayuki)(Vocea: Jun Fukuyama)

Transferat de curând din Tokyo la şcoala unde învaţă Makoto şi Taro, acesta încearcă să se împrietenească cu ambii din interes pentru cazul răpirii.Iniţial, a fost ignorat, dar apoi s-au împrietenit, încercând să afle mai multe informaţii despre răpire. Acesta obişnuieşte să fie foarte încrezător, uneori chiar arogant şi nepoliticos. Are o teamă de înălţimi de când, la fosta lui şcoală, persecutând un băiat, acesta a decis să se sinucidă, aruncându-se de pe acoperişul şcolii. Singurul mesaj pe care l-a lăsat a fost unul pe tablă în care îl blestema pe Masayuki, făcându-l pe acesta să se mute de frică. În loc să se simtă vinovat, acesta este furios pe elevul care l-a făcut un criminal.Este foarte determinat să treacă peste frica de înălţime, încercările lui includ şi statul pe marginea acoperişului şcolii. Tatăl lui este un om de ştiinţă al Japan Bio-Tech, în timp ce mama lui se pare că petrece mult timp jucând jocuri video, în principal Tetris sau ceva asemănător. Dintre cei doi băieţi, Masayuki pare mai ataşat de Taro, vizitându-l la spital şi glumind adesea cu el.

Miyako Komagusu(駒玖珠 都, Komagusu Miyako)(Vocea: Akiko Yajima)

Aceasta este o fetiţă misterioasă cu abilitatea de a vedea fantome. Poate să-l vadă pe Taro în timpul O.B.E.-urilor, la fel de bine cum a simţit ca cei trei băieţi au intrat în ”Lumea Nevăzută” pentru prima dată. Ea locuieşte la un templu, care aparent este înconjurat de multă activitate paranormală şi de obicei îşi ajută tatăl cu exorcizările. Pentru vârsta ei, ea se comportă mai degrabă matur, aceasta certându-i pe băieţi pentru că se purtau copilăros şi chiar şi pe tatăl ei, când acesta bea prea mult. Mai târziu este prezentat că a fost posedată de spirite, motiv pentru care colegele de clasă o evită. Când Taro o suspectează să fie reîncarnarea surorii lui, ea se sperie, fiindcă ea încercase să se convingă că ”eu sunt eu şi nimeni altcineva”.


[modifică] Personaje secundare
Takahito Komagusu(駒玖珠 孝仁, Komagusu Takahito)(Vocea: Yasunori Matsumoto)

Acesta este tatăl lui Miyako şi deţinătorul altarului unde locuieşte ea. La Tokyo, acesta a predat la o universitate, Reika Ōtori fiind studenta lui. El este îngrijorat de sănătatea psihică a lui Miyako şi le cere ajutorul şi lui Hitara şi lui Ōtori. El a făcut parte din unul din grupurile care au vizitat spitalul după construirea barajului. Într-un târziu, acesta este împins pe scările altarului, fiind apoi internat în spital.

Ryōya Komori(古森 良弥, Komori Ryōya)(Vocea: Fumihiko Tachiki)

Tatăl lui Taro şi un faimos fabricant de sake, Ryōya se pare că a trecut mai uşor peste moartea fiicei sale decât soţia. Este îngrijorat din cauza unei istalaţii din apropiere, ştiind că aceasta îi va strica afacerea din cauza deşeurilor vărsate în râu de către una din pompe.

Miki Komori(古森 美樹, Komori Miki)(Vocea: Sakiko Tamagawa)

Aceasta este mama lui Taro. Chiar dacă fiica ei a murit cu 11 ani în urmă, aceasta încă mai suferă din cauza incidentului. Ea ia medicamente pentru a o ajuta să doarmă, dar din pricina lor nu mai poate visa.

Hirata Atsushi(平田 篤司, Hirata Atsushi)(Vocea: Yoshinori Fujita)

Un psiholog de la universitate din Tokyo, care devine psihologul lui Taro. Pe întreaga durată a seriei, acesta ne familiarizează cu termenii medicali. La început acesta nu crede că O.B.E.-urile lui Taro ar fi supranaturale, dar mai târziu admite că este posibil să fie ceva supranatural. El, de asemenea, a trăit un astfel de eveniment supranatural, dar preferă să nu le spună altora.

Masato Kaibara(貝原直人, Kaibara Masato)(Vocea: Shō Hayami)

Soţul mamei lui Makoto. El este persoana care rătăcea prin Kakuriyo cu identitatea de Snark, care îl întâlneşte pe Taro. Acesta se pare că a murit în timp ce mama lui Makoto a încercat să se sinucidă.

Kei Yakushi(瘧師 慧, Yakushi Kei)(Vocea: Mitsuki Saiga)

Kei este o prietenă a familiei Komori şi totodată cea care ajută la fabricarea sake-ului. Se pare că aceasta este îndrăgostită de Kaibara.

Yasuhiro Nakajima(中嶋 康弘, Nakajima Yasuhiro)(Vocea: Tōru Ōkawa)

Tatăl lui Masayuki şi lucrător al Japan Bio-Tech, acesta este prezentat ca având o idilă cu Reika Ōtori.

Reika Ōtori(鳳 麗華, Ōtori Reika)(Vocea: Michiko Neya)

O doctoriţă neurolog, aceasta îl tratează pe Taro şi îi prescrie regulat reţete mamei lui. Ea lucrează în laboratoarele Japan Bio-Tech şi cu jumătate de normă ca doctoriţă.

Michio Hoshino(星野 道男, Hoshino Michio)(Vocea: Shintarō Asanuma)

Coleg cu Masayuki şi Makoto, acesta este persecutat până când Masayuki îi ia apărarea. De atunci el şi Masayuki devin buni prieteni, acestuia fiindu-i povestite despre O.B.E.-uri, pe care ajunge să le experimenteze mai târziu. Acesta are abilitatea de a citi Kojiki.


[modifică] Anime
Ghost Hound, seria anime desfăşurată pe 22 de episoade, a fost difuzată în Japonia din 18 octombrie, 2007 până pe 2 aprilie, 2008. Titlurile unor episoade conţin diverşi termeni psihologici, biologici, neurologici şi supranaturali.


[modifică] Episoade
# Nume Descriere Data Difuzării

1 "Lucid Dream"
"Meiseki yume" (明晰夢
Tarō Komori încearcă să găsească legătura dintre visele sale şi evenimentul traumatizant petrecut în urmă cu 11 ani. 18 octombrie 2007
2 "E.M.D.R. Eye Movement Desensitization and Reprocessing"
"Gankyū undō niyoru dakkan saku to sai shori" (眼球運動による脱感作と再処理
Masayuki prezintă datele răpirii şi teoriile despre conexiunea incidentului cu moartea tatălui lui Makoto. Taro începe terapia E.M.D.R., care scoate la iveală amintiri înainte ascunse. 25 octombrie 2007
3 "Phobia Exposure"
"Kyoūfusei bakuro" (恐怖症曝露
Masayuki îi invită pe Taro şi Makoto să meargă la vechiul spital, locul unde Taro şi sora lui au fost ţinuţi. Drumul clarifică multe lucruri despre trecuturile celor trei băieţi. 1 noiembrie 2007
4 "Altered States of Consciousness"
"Hensei ishiki" (変成意識
Cei trei continuă să exploreze spitalul, iar, la sfârşit, descoperă ceva foarte anormal în legătură cu acesta. 8 noiembrie 2007
5 "O.B.E. Out of Body Experience"
"Taigairidatsu taiken" (体外離脱体験
Băieţii învaţă mai multe despre proiecţiile astrale şi Lumea Nevăzută de la Makoto, datorită cunoştiinţelor acestuia provenite din grupul religios al familiei sale.Părinţii lui Taro vorbesc cu Hirata, psihologul lui Taro, iar cei trei băieţi se reîntâlnesc în Lumea Nevăzută. 15 noiembrie 2007
6 "Brain Homunculus"
"Nō no naka no homonculus" (脳の中のホムンクルス
Makoto se uită prin biroul tatălui său şi îşi aminteşte mai multe despre trecut. 22 noiembrie 2007
7 "L.T.P. Long Term Potentiation"
"Shina busu kairo o henka sa se, sore o iji suru nōryoku = ningen no nō ni oke ru chōki kioku no shōtai" (シナブス回路を変化させ、それを維持する能力=人間の脳に於ける長期記憶の正体
Taro este spitalizat după ce s-a luvit cu capul de scări. Acesta este vizitat de Masayuki, iar aceştia primesc informaţii suplimentare de la Hirata şi Reika. 29 noiembrie 2007
8 "Revolution of Limbic System"
(脳の扁桃体を中心とする記憶・情動を司る大脳辺縁系――その革命
Hirata discută despre potenţialele cauze ale pierderii memoriei lui Taro. Taro descoperă spiritul unui animal dispărut, iar Hirata suferă prima lui întâmplare supranaturală. 6 decembrie 2007
9 "Existential Ghosts"
(実存主義的なる神霊
Patru tineri sunt atacaţi de o fantomă lângă clădirea abandonată unde răpitorul a fost călcat de o maşină şi omorât.Mai tărziu, cei trei băieţi investighează zona în forma lor de O.B.E., iar spiritul îi observă. 13 decembrie 2007
10 "Affordance/T.F.T.-Thought Field Therapy-"
(アフォーダンス【環境が生物に提供するもの】/思考場治療法
Masayuki îl ajută pe Michio care era persecutat. Mai târziu îi povesteşte şi acestuia de O.B.E. Masayuki şi Taro încep să pună întrebări despre munte. Între timp, Makoto descoperă că se poate transforma. 20 decembrie 2007
11 "Syntax Error"
(論理的統辞論に於ける過ち/プログラム・バグ
Un cadavru a fost găsit plutind lângă baraj, iar cei trei băieţi află despre brimul grup de elevi de liceu care au mers să exploreze spitalul. 10 ianuarie 2008
12 "Homeostasis Synchronization"
(恒常性維持機能同調効果
Tatăl lui Miyako sună şcoala la care învăţa aceasta. Mai târziu, se consultă cu Hirata, care consideră că zona aceea era de vină pentru fenomenele supranaturale. În acest timp, Taro o vede pe Miyako fiind posedată. 24 ianuarie 2008
13 "For the Snark was a Boojum, you see."
"Sou, sono sunaaku wa buujam datta" (そう、そのスナークはブージャムだった
Taro are un O.B.E. lung în care o vizitează pe Miyako şi îl întâlneşte pe Snark în Lumea Nevăzută. Mai târziu, se duce cu Masayuki, Makoto şi Michio acasă la ea, dar când îi menţionează tatălui ei că Miyako a fost posedată, acesta se sperie şi îi roagă să plece. 31 ianuarie 2008
14 "Emergence Matrix"
(創発基盤
Miyako este dusă la Hirata pentru terapie şi este din nou posedată. Pe drum spre altar, cei patru băieţi se întâlnesc cu ajutorul bunicii lui Makoto, care o apucă pe Miyako şi îi spune că eeste următoarea miko. Miyako intră din nou în transă şi Makoto se înfurie, blestemându-şi bunica. Acesta pleacă înapoi acasă şi o găseşte pe bunica lui moartă. 7 februarie 2008
15 "Toward an Abandoned City"
(廃市へ
Makoto şi taro se duc în oraşul Kurata din diferite scopuri. Se duc să o viziteze pe Kei pentru a-şi cere scuze că au dat peste cap procesul de fabricare al sake-ului. 14 februarie 2008
16 "Hopeful Monster"
(希望的な怪物
În Kurata, Makoto şi Taro o întâlnesc pe mama lui Makoto, iar Makoto eşuează în a o omorî. Taro îl recunoaşte pe iubitul mamei lui Makoto, Masato, ca fiind Snark. Între timp, Masayuki descoperă spiritele din laboratoarele Bio-Tech. Îl vede pe tatăl lui discutând cu Reika despre munca sa, dar apoi este atacat de un spirit. 21 februarie 2008
17 "Implicate Order"
(内在秩序
Saruta, observă că spiritele sunt speriate de ceva şi se duce să-l prevină pe preotul de la altar că există oameni pe urmele puterilor lui Miyako. Taro îi spune lui Miyako că acesta crede că ea este reîncarnarea surorii lui, fapt care o indispune pe fată. 28 februarie 2008
18 "Holographic Paradigm"
(水辺の量子重力理論
Miyako îşi găseşte tatăl sângerând pe treptele altarului. Adevărurile despre moartea tatălui lui Makoto şi răpirea lui Taro sunt scoase la lumină. 6 martie 2008
19 "Negentropy"
(可塑性時間
Makoto îşi salvează mama din incendiu, dar iubitul ei, Masato, moare. Aceasta se trezeşte din comă , dar cu o pierdere de memorie. Kei prezintă cât de mult îl iubea pe Masato, iar Makoto se împacă cu mama lui. 13 martie 2008
20 "Shaman's District"
"Shaaman no Ryuoiki" (シャーマンの領域
Grupul religios Ogami începe să aibă grijă de Miyako. Taro se duce în Lumea Nevăzută unde îl întâlneşte pe tatăl lui Miyako. 20 martie 2008
21 "Stochastic Resonance"
"確率共鳴" (Kakuritsu kyuomei)
Makoto stă acasă la Taro. Tatăl lui Miyako se trezeşte. Hirata şi Reika se întâlnesc cu cei patru copii. 27 martie 2008
22 "Passage" Masayuki şi Makoto concep un plan pentru a-i permite lui Taro să intre în altarul unde era ţinută Miyako. Numai femeile şi fetele aveau voie în altar, aşa că băieţii planifică să-l îmbrace pe Taro ca pe o fată pentru a o putea salva pe Miyako. 2 aprilie 2008


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
Methy
Moderator

Din: Piatra Neamt
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 204
Astea nu sunt informatii despre Ghost Stories.

Modificat de Melanthe (acum 14 ani)


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
AE-cha
Admina AE-cha

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 902
scuze am gresit datele  

_______________________________________


pus acum 14 ani
   
Yuuki Cross
membru nou

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 15
Pot sa spun ca este unul dintre anime-urile mele preferate suspans,fantome(cam tot ce are un film horror)Episodul meu preferat a fost acela cu Akane(ep. 18)si cel cu Yuuki(dar si cel cu Ya-mi-me(ep 15)
Acum o poza cu preferata mea Akane:

despre anime pot spun este unul dintre mele preferate tot are film meu preferat fost acela akane(ep.

22.8KB


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
AE-cha
Admina AE-cha

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 902
Akane....nu mam uitat la acest anime si nu stiam ca asa o cheama......e numele meu in japoneza

_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la